Winkelmandje

Verzending naar 🇳🇱🇧🇪🇩🇪

Gratis verzending vanaf €125,-

30 Dagen retour

VW GOLV VI Crashtest

VW Golf VI Crashtest

De VW Golf VI behaalde het uitstekende resultaat van 5 sterren in de Euro NCAP crashtest. De auto behaalde daarmee de beste plaatsing in zijn klasse. De Golf krijgt in totaal 36 van de 37 mogelijke punten voor de bescherming van de inzittenden. De passagierskooi vertoont bij een aanrijding met 64 km/u geen vervormingen. De overlevingsruimte voor de bestuurder blijft volledig behouden. Al met al verbeterde de nieuwe Golf met 3 punten in vergelijking met het vorige model. Het standaard ESP met Brake Assist verhoogt ook de rijveiligheid.

De Golf VI heeft front-, zij-, gordijn- en knie-airbags en gordelspanners. Bij een frontale crash kreeg de VW 16 van de mogelijke 16 punten. De verbeteringen bij de crash werden vooral bereikt door de standaard knie-airbag en een goed onschadelijke impactzone rond het stuur. De uiterst stabiele passagierskooi en een goed op elkaar afgestemd veiligheidssysteem zorgen voor extra bescherming. De Golf kreeg ook alle punten bij een zijdelingse crash (16 van de 16 punten). Bij de paalbotsing (2 van de 2 mogelijke punten) straalde hij ook. De gordelverklikkers op de twee voorstoelen geven de Golf 2 extra punten. Op het hele gebied van inzittendenbescherming kreeg de Golf 36 van de 37 mogelijke punten.

Kinderveiligheid

Er is echter ruimte voor verbetering op het gebied van veiligheid voor kinderen: hoewel de Golf ook 16 van de 16 punten scoorde op het gebied van kinderveiligheid bij de frontale botsing en volle punten bij de zijdelingse botsing, hadden de testers kritiek op de installatie- en veiligheidsinstructies voor de kinderzitjes. De waarschuwingen voor het gebruik van tegen de rijrichting in geplaatste kinderzitjes op de passagiersstoel voor zijn niet duidelijk genoeg. Hier moet de consument beter worden aangesproken met duidelijkere formuleringen. In totaal kreeg de Golf 41 van de 49 punten voor de veiligheid van kinderen. Dit komt overeen met 4 sterren.

Voetgangersbescherming

Naast de categorieën bescherming van inzittenden en veiligheid van kinderen, werd de auto ook getest op de eigenschappen van voetgangersbescherming. De Golf VI wint in deze categorie van het evaluatieschema. Het vorige model had 3 punten minder. Met 22 van de 36 punten schoof het op naar de groep personenauto’s met de beste voetgangersbescherming. Het voertuig behaalde hier 3 van de 4 mogelijke sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Op bestellingen vanaf € 125,-

Verzending binnen NL en BE

Snelle levering in Nederland en België uit onze eigen voorraad!

Vandaag besteld = Morgen thuis

Besteld voor 13:00 is in NL de volgende werkdag al in huis!

Discrete verzending

Wij verpakken alles onherkenbaar om jouw privacy te waarborgen

30 Dagen Retour Garantie

Retourneren kan altijd binnen 30 dagen

100% Beveiligde Checkout

iDeal / Creditcard / Bankoverschrijving / Bancontact

De waardering van www.grodttrading.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 248 reviews.